Dimarts, abril 25, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Bisbe > Cartes dominicals

Cartes dominicals

A propòsit de la festa de Sant Jordi

El papa Francesc es va reunir el 24 de març amb els líders de la Unió Europea i amb 27 caps d’Estat i de Govern de països membres, en una audiència amb ocasió del 60 aniversari de la firma dels ... Llegir més »

Anar a Galilea

Quan visitem Terra Santa, un dels llocs que més impressiona és la basílica del Sant Sepulcre, que conserva el lloc de la crucifixió i la tomba on fou dipositat el cos del Senyor. La seva mort a la creu va ... Llegir més »

Diumenge de Rams

El Diumenge de Rams recordem l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Quan arribava a la ciutat per a celebrar la Pasqua, va demanar als seus deixebles que li portessin un pollí i va muntar-hi per a entrar a la ciutat. ... Llegir més »

Crist Senyor de la vida

Betània és una població situada a la falda oriental de la Muntanya de les Oliveres, a uns 2,5 Km a l’est de Jerusalem, a la frontera amb el desert de Judà, seguint el camí de Jerusalem a Jericó. En aquest ... Llegir més »

Una nova cultura de la vida

El 25 de març es celebra la Jornada per la Vida, que enguany te com a lema “La llum de la fe il·lumina la tardor de la Vida”. Tal com ens ho recordava sant Joan Pau II, “l’evangeli de la ... Llegir més »

A prop de Déu i dels germans. Dia del Seminari

Avui celebrem el dia del Seminari. Us convido a preguntar-nos: ¿Què li demanem a un sacerdot del nostre temps? Que visqui una espiritualitat profunda, que tingui una sòlida formació doctrinal, que no sigui un buròcrata fred o un petit director ... Llegir més »

Pujar a la muntanya

Al llarg de l’any 2016 a casa nostra ens hem assegut un promig de 234 minuts al dia davant la televisió, gairebé quatre hores. D’altra banda ens passem un promig de tres hores diàries mirant el mòbil o la tauleta, ... Llegir més »

Desert, prova i conversió

Hem començat una nova Quaresma, una nova oportunitat per a reflexionar sobre la nostra vida, especialment sobre la nostra relació amb Déu i amb els altres. Es tracta d’un temps propici per a renovar la vida de fe i per ... Llegir més »

Danys col·laterals

La setmana passada  dedicàvem la nostra carta dominical al sociòleg Zygmunt Bauman, recentment traspassat, i a la seva teoria de la modernitat líquida, per la que és molt conegut. Avui em referiré a l’anàlisi que fa del creixement de les ... Llegir més »

Zygmunt Bauman

El sociòleg Zygmunt Bauman va morir el 8 del passat mes de gener al seu domicili de Leeds (Anglaterra) als 91 anys. Ens ha deixat un dels pensadors que va saber definir millor el canvi dels temps i la revolució ... Llegir més »