Dijous, març 23, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 30)

Cartes dominicals

Realitat virtual i món real

JORNADA DE FORMACIÓ

      En aquesta festa de l’Ascensió del Senyor l’Església celebra la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, el tema de la qual és anunciat cada any pel Sant Pare el dia 24 de gener, coincidint amb la festa de Sant Francesc ... Llegir més »

La Bíblia, les cultures i les arts

JORNADA DE FORMACIÓ

     Ens apropem ja a la Pasqua de Pentecosta, la Pasqua de l’Esperit Sant, la popularment anomenada “Pasqua granada”. Perquè és la presència del primer fruit de la redempció operada pel Fill de Déu; l’enviament de l’Esperit Sant a l’Església i ... Llegir més »

La Bíblia i l’ecologia

JORNADA DE FORMACIÓ

     En apropar-se el període estival, caracteritzat pel bon temps, qui més qui menys aprofita aquesta estació de l’any per a apropar-se més a la natura. Aquest fet em suggereix unes reflexions sobre la relació entre la Bíblia i l’ecologia, en el ... Llegir més »

Mans de la tendresa de Jesucrist

JORNADA DE FORMACIÓ

       Aquest diumenge quart de Pasqua també és conegut com del “Bon Pastor”, perquè es llegeix l’Evangeli de Jesús com a Bon Pastor que ha vingut al món, ha mort i ha ressuscitat “per tal que tots tinguin vida i ... Llegir més »

Les jornades mundials de la Joventut, obra de Joan Pau II

JORNADA DE FORMACIÓ

     Aquest tercer diumenge de Pasqua llegim a l’Eucaristia la narració dels deixebles d’Emaús. A la llum d’aquesta pàgina evangèlica, vull referir-me a un esdeveniment que viurem aquest proper estiu: La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), els actes principals de ... Llegir més »

La beatificació de Joan Pau II

JORNADA DE FORMACIÓ

     Aquest diumenge es viu a Roma un fet de gran repercussió arreu del món: la beatificació de Joan Pau II. Si la seva mort atragué  a la Ciutat Eterna una gran multitud de pelegrins, en especial joves, també es preveu que succeirà ... Llegir més »

La joia de Pasqua

JORNADA DE FORMACIÓ

     Hem arribat a la festa de Pasqua, el centre de la vida cristiana, el centre també de tot l’any cristià. En diumenges successius, en especial durant la Quaresma, hem meditat alguns punts de l’exhortació apostòlica de Benet XVI sobre la ... Llegir més »

Terra Santa, “el cinquè Evangeli”

JORNADA DE FORMACIÓ

     Amb el diumenge de Rams iniciem la Setmana santa, en la que celebrem la passió, mort i resurrecció del Senyor.      Al llarg dels diumenges d’aquesta darrera Quaresma he comentat alguns punts de l’exhortació del Papa dedicada a la Paraula de Déu. ... Llegir més »

La Paraula de Déu i el silenci

JORNADA DE FORMACIÓ

     El camí de la Quaresma, que ens ajuda a preparar-nos per la celebració  de la Pasqua, arriba a la seva fi. Aquests darrers diumenges he comentat alguns punts de l’exhortació apostòlica de Benet XVI sobre “La Paraula del Senyor” (Verbum Domini). ... Llegir més »

L’Església, casa de la Paraula de Déu

JORNADA DE FORMACIÓ

              El temps de Quaresma, que a tots ens demana un esforç de conversió  i de docilitat a la Paraula de Déu, és un temps oportú per a endinsar-nos en els continguts de l’exhortació apostòlica de Benet XVI titulada “La Paraula del Senyor”, ... Llegir més »