Dijous, març 23, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 4)

Cartes dominicals

Una jornada per a l’ecologia

El papa Francesc va decidir l’estiu passat una Jornada Mundial  de Pregària per a la Cura de la Creació que es s’ha de celebrar cada any el dia 1 de setembre, tal com ja ho fan les Esglésies Ortodoxes d’Orient, ... Llegir més »

Sant Agustí, predicador de la misericòrdia

El 28 d’agost l’Església celebra la festa de sant Agustí i el dia abans la festa de la seva mare santa Mònica. El gran Pare de l’Església Agustí no podia deixar de fixar-se en la virtut de la misericòrdia. La ... Llegir més »

L’Assumpció, Pasqua de Maria

Demà, 15 d’agost, celebrem la solemnitat de l’Assumpció de Maria al cel. No és la festa més antiga de la Verge Santíssima, però sí segurament la més popular i un de les festes marianes que compartim amb les esglésies d’Orient. ... Llegir més »

La misericòrdia posada en pràctica

Entre els material que el Pontifici Consell per a la Nova Evangelització ha publicat com ajuda per a celebrar l’Any Sant de la Misericòrdia es troba un llibret que es titula Sants en la misericòrdia. S’hi explica que es va ... Llegir més »

Jornada Mundial de la Joventut a Cracovia

Avui es clou la Jornada Mundial de la Joventut amb la celebració de la Santa Missa i l’Enviament dels joves com a testimonis de la Divina Misericòrdia  per tot el món. El papa Francesc va escollir com a lema d’aquesta ... Llegir més »

La peregrinació a Santiago de Compostel·la

Demà es celebra la festa de l’apòstol Sant Jaume. La caiguda de la ciutat de Jerusalem en mans musulmanes en els anys 638-640 va donar un impuls decisiu Santiago de Compostel·la –anomenada també en català Sant Jaume de Galícia- i ... Llegir més »

Defensa de Marta i elogi de Maria

El papa Francesc ha posat en el cor d’aquest any jubilar les obres de misericòrdia. Ho diu clarament a la butlla de convocatòria: “El meu viu desig és que el poble cristià reflexioni durant el Jubileu sobre les obres de ... Llegir més »

Crist és la misericòrdia

“Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare”. Amb aquesta afirmació comença la butlla de convocatòria del Jubileu extraordinari de la misericòrdia que estem celebrant. Aquest diumenge, a més a més, es llegeix a l’Evangeli la paràbola “del bon ... Llegir més »

Conduir i conduir-se bé

El primer diumenge de juliol celebrem a l’Església la Jornada de Responsabilitat del Tràfic. Certament la primera setmana de juliol acostuma a produir-se un increment important de circulació a les carreteres i autopistes a causa del començament de les vacances ... Llegir més »