Dijous, març 23, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 5)

Cartes dominicals

Roma la ciutat de Pere i Pau

La proximitat de la festa dels apòstols Pere i Pau, especialment en aquest Any Jubilar, ens convida a reflexionar sobre Roma com a meta de peregrinacions. L’Església de Roma, des dls temps més antics celebra la solemnitat dels apòstols sant ... Llegir més »

El símbol de la “porta santa”

S’ha dit que el papa Francesc pot ser qualificat com “el papa de les portes obertes”.  De fet ha insistit molt en el que ja deia essent arquebisbe de Buenos Aires: evitar de convertir-se en una Església autorreferencial, centrada en ... Llegir més »

La peregrinació d’Egèria

Durant la II Peregrinació Diocesana a Terra Santa, que va tenir lloc del 3 al 10 del passat mes d’abril, la guia es va referir en diverses ocasions a una il·lustre antecessora nostra que va peregrinar en el segle IV: ... Llegir més »

La peregrinació de l’homo viator

La vida de tot jueu estava marcada per la peregrinació i tenia en figura d’Abraham el prototipus de l’home en camí. La Bíblia ens parla de la peregrinació en el salm 122 (121): “Quina alegria quan em van dir, anem ... Llegir més »

Enfront de l’exclusió, una cultura de la solidaritat

Aquest diumenge celebrem la solemnitat del Cos i la Sang de Crist. La Comissió Episcopal de pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola ha publicat un missatge que porta aquest títol: “L’Eucaristia ens configura amb Jesús compassiu i misericordiós. En ... Llegir més »

La indulgència jubilar

¿Té sentit, avui dia, parlar d’indulgències? L’Arquebisbe Rino Fisichella, principal responsable de la organització de l’Any Sant actual a Roma obre el capítol que dedica a la indulgència jubilar amb aquest pensament del cardenal Charles Journet, un teòleg reconegut pel ... Llegir més »

L’Esperit Sant i l’Església dels pobres

El papa Francesc en la seva primera trobada amb els periodistes, després de la seva elecció com a papa, els va dir: “¡Com desitjo una Església pobre i per als pobres!” Aquest desig l’ha repetit després i no podia faltar ... Llegir més »

La gràcia de saber escoltar

La Conferència Episcopal Espanyola concedeix cada any els premis “¡Bravo!” que, com el seu nom indica, són un elogi, un reconeixement i una felicitació als qui han sobresortit en algun àmbit de la comunicació. “¡Bravo!” és una exclamació que tots ... Llegir més »

La Mare de la Misericòrdia

“El pensament s’adreça ara a la Mare de la Misericòrdia”. Amb aquestes paraules comença el número 24 de la butlla de l’Any Sant que estem celebrant. Era previsible que el papa Francesc, que és entranyablement devot de Maria, li dediqués ... Llegir més »

Record de Maria en l’Any Jubilar

         Ens trobem a les vigílies de la festa de la Mare de Déu de Montserrat i, com a preparació, m’ha semblat oportú referir-me a la memòria de Santa Maria en l’Any Jubilar que estem celebrant. El santuari de Montserrat ... Llegir més »