Dissabte, novembre 18, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals

Cartes dominicals

Amb tu, som una gran família

Aquest diumenge celebrem la Diada de Germanor com a dia de l’Església diocesana, que vol ajudar un any més a prendre consciència que tots nosaltres formem part de la gran família de cristians, present en el territori de la nostra ... Llegir més »

Harmonitzar l’antic i el nou (2)

Continuem amb la reflexió iniciada el passat 8 d’octubre sobre l’antic i el nou en aquest primer trimestre del curs pastoral i just als inicis d’una nova visita pastoral general de la Diòcesi. Aleshores acabava la reflexió amb el final ... Llegir més »

Memòria dels nostres difunts

El proper dimecres celebrarem la solemnitat de Tots-Sants i l’endemà la commemoració de Tots els fidels difunts. En aquestes dates acudim als cementiris i mantenim viva la tradició de pregar pels éssers estimats que ja no es troben entre nosaltres. ... Llegir més »

Dos nous sacerdots

Avui és un dia de gran festa per a la nostra diòcesi: aquesta tarda conferiré el sacerdoci a la Catedral a dos diaques del nostre Seminari Diocesà, Víctor Galindo i Carlos Valenciano. Per la ordenació quedaran configurats amb Crist sacerdot, ... Llegir més »

Harmonitzar l’antic i el nou (1)

El curs 2011-2012 varem iniciar la primera Visita Pastoral a la nostra diòcesi. En un sentit ampli, els bisbes fan contínuament visita pastoral, perquè al llarg de tot el curs visiten les parròquies i les comunitats de la diòcesi per ... Llegir més »

Per un treball decent

El proper 7 d’octubre es celebra la Jornada Mundial pel Treball Decent, que la Confederació Sindical Internacional impulsa i organitza. Ara bé, ¿què s’entén per treball decent? Amb el concepte de treball decent s’expressa el que ha de ser una ... Llegir més »

Mare de Déu de la Mercè

Aquest diumenge 24 de setembre celebrem la festa de la Mare de Déu de la Mercè, és a dir, de la misericòrdia i el compromís redemptor al servei dels que no tenen la llibertat per viure segons la voluntat de ... Llegir més »

Un gran barceloní: Sant Pere Nolasc

Avui vull dedicar la carta dominical a un gran sant relacionat amb Barcelona i que la seva vida i el seu missatge mantenen una perenne actualitat: Sant Pere Nolasc. Nasqué probablement al Mas de Santes Puel·les, a la regió del ... Llegir més »

La pregària de Salomó

Un dels discursos més memorables que es recorden del papa Benet XVI és el que pronuncià al Reichstag, el parlament federal alemany, el 22 de setembre de 2011. Va ser com una síntesi del seu pensament sobre els fonaments del ... Llegir més »