Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 10)

Cartes dominicals

La Quaresma de l’Any Sant

El proper dimecres 10 de febrer, Dimecres de Cendra, comenta la Quaresma, temps de preparació per a la Pasqua. ¿Com ha de ser aquesta Quaresma de l’Any Sant extraordinari de la Misericòrdia? ¿Què podem fer cada cristià i cada comunitat ... Llegir més »

La fe i la Caritat en el Jubileu

Avui desitjo continuar la reflexió sobre l’acte de fe en la celebració de l’Any Sant de la Misericòrdia. Però com que la fe actua per mitjà de la caritat, ara vull fer notar que el Jubileu no s’entendria sense posar ... Llegir més »

La fe és sempre la fe de l’Església

En  comentaris anteriors sobre l’Any Sant de la Misericòrdia he insistit en la importància de renovar l’acte de fe com un element essencial del Jubileu. Ara vull fixar la atenció sobre la dimensió eclesial de l’acte de fe que sempre ... Llegir més »

L’Ecumenisme i la renovació espiritual

Del 18 al 25 de gener es celebra cada any la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que culmina el dia 25, festa de la conversió de sant Pau. Els materials d’enguany han estat elaborats per un grup ... Llegir més »

Signes del Jubileu: la professió de fe

El 13 de desembre passat, tercer diumenge d’Advent, el Papa va obrir la Porta Santa de la Catedral de Roma, la basílica de Sant Joan del Laterà. Mentrestant, el cardenal Harvey, Arxiprest de Sant Pau Extramurs,  ho feia en aquella ... Llegir més »

Un repte per a l’any que comença

Del 23 al 25 de l’octubre passat es va celebrar a Lleida un congrés d’espiritualitat, centrat en la figura de Santa Teresa de Jesús, amb motiu de la clausura, aquell mateix mes, del cinquè centenari del naixement de la gran ... Llegir més »

La Mare de Déu que desfà els nusos

Avui celebrem  la festa de la Sagrada Família. En aquest dia dedicat a Jesús, Maria i Josep vull recordar un fet de la vida del Papa que manifesta la seva gran devoció a les tres figures de la Sagrada Família ... Llegir més »

El Nadal de l’Any Sant

Ens trobem ja a les vigílies del Nadal. Enguany aquest està marcat per l’èxode de molts immigrants, que truquen a les portes d’Europa fugint de les guerres i de la fam. Celebrem que el Fill de Déu es fa home ... Llegir més »

Experimentar la misericòrdia de Déu

Un dels objectius que el Papa proposa per a tota l’Església durant el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia iniciat en la festa de la Puríssima a Roma i aquest diumenge a cada diòcesi, és el d’experimentar la misericòrdia de Déu. ... Llegir més »

Comença l’Any Sant de la Misericòrdia

El proper dimarts, festivitat de la Immaculada Concepció, comença l’Any Sant de la Misericòrdia, convocat pel papa Francesc mitjançant la butlla titulada “El rostres de la misericòrdia”. Aquest document comença amb unes paraules d’una gran densitat teològica: “Jesucrist és el ... Llegir més »