Dijous, agost 17, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 10)

Cartes dominicals

Comença l’Any Sant de la Misericòrdia

El proper dimarts, festivitat de la Immaculada Concepció, comença l’Any Sant de la Misericòrdia, convocat pel papa Francesc mitjançant la butlla titulada “El rostres de la misericòrdia”. Aquest document comença amb unes paraules d’una gran densitat teològica: “Jesucrist és el ... Llegir més »

Advent en el record del Concili Vaticà II

Aquest diumenge comencem un nou any litúrgic amb l’inici del temps d’Advent, les quatre setmanes que ens condueixen i ens preparen per a la celebració del naixement de  nostre Senyor Jesucrist. Aquest Advent del 2015, a més de les característiques ... Llegir més »

Litúrgia i home modern

Amb la celebració de la solemnitat de Jesucrist Rei de tot el món culminem l’Any Litúrgic. Penso que pot ser un bon moment per a fer balanç, per a reflexionar sobre la vivència i la formació litúrgica de les nostres ... Llegir més »

El missatge de l’àvia Rosa

A la carta dominical anterior vaig parlar de la saviesa dels ancians i sobretot de com hem de ser agraïts amb ells. Avui, en el dia de l’Església Diocesana, coneguda també com a Jornada de Germanor, vull recordar una sentència ... Llegir més »

La saviesa dels ancians

El papa Francesc va explicar l’estiu passat  a un grup de joves la trobada casual que va tenir amb una senyora gran. Estava fent el recorregut habitual amb el jeep que utilitza per a fer una volta a la plaça ... Llegir més »

L’Església neix en les ànimes

El títol d’aquest comentari prové d’un llibre de Romano Guardini, el teòleg Italià-alemany que tingué una gran influència en l’Església de la primera meitat del segle XX i que també ha influït tan en Benet XVI com en Francesc, dos ... Llegir més »

El Sínode i el Jubileu de la Misericòrdia

Avui acaba els seus treballs al Vaticà el Sínode dels Bisbes dedicat a estudiar el tema de la família i la seva missió en l’Església i el món d’avui. Encara no disposem de les seves conclusions. Ja tindrem ocasió de ... Llegir més »

Sis nous sacerdots per a la diòcesi

Avui es celebra el Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe, resumit en la paraula “Domund”. És la jornada missional més important de tot l’any. Aquesta jornada la promouen les Obres Missionals Pontifícies i la seva finalitat és espiritual ... Llegir més »

Teresa de Jesús, mestra d’oració

Dijous vinent, 15 d’octubre, es celebra la festa de Santa Teresa de Jesús, mística, reformadora del Carmel i doctora de l’Església. Es clou, amés a més, l’any dedicat especialment a ella i el Jubileu teresià amb motiu de celebrar-se el ... Llegir més »

Comença el Sínode sobre la família

Avui comença al Vaticà l’assemblea ordinària del Sínode dels Bisbes sobre la família que té com a tema central: “La vocació i la missió de la família en l’Església i en el món”. Els treballs es prolongaran fins al dia ... Llegir més »