Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 2)

Cartes dominicals

Ignasi de Loiola, l’etern pelegrí

Hem acabat el IV Pelegrinatge Diocesà de Joves, que enguany ha tingut com a meta el Santuari de Fàtima amb ocasió del centenari de les aparicions. Ha estat un autèntic regal del Senyor. Aquestes setmanes m’agradaria recordar alguns dels grans ... Llegir més »

Salutació des de Fàtima

Una salutació cordial des de Portugal a tota la família diocesana. Em trobo al santuari marià de Fàtima, participant en la IV Peregrinació Diocesana de Joves amb 200 joves, 15 sacerdots i el Bisbe Auxiliar. Hem vingut a aquest lloc ... Llegir més »

Catequesi Especial

En aquesta ocasió vull dedicar l’escrit setmanal a parlar sobre la importància de la catequesi especial. Tot just en començar la vida diocesana un dissabte al matí, el 4 de març de l’any 2005, vaig tenir ocasió de conèixer aquesta ... Llegir més »

Cultivar la paciència en un món impacient

La setmana passada reflexionàvem sobre la paciència a partir de l’experiència del teòleg dominic P. Yves Congar. Avui continuem la reflexió perquè cal aprendre a cultivar la paciència en un món tant impacient com ho és el nostre. Recordem, en ... Llegir més »

Paciència activa

El P. Yves Congar (1904-1995) va ser un dels grans protagonistes del Concili vaticà II i un autèntic pioner en àmbits com el de l’ecumenisme o la teologia del laïcat. El papa sant Joan Pau II el nomenà cardenal l’any ... Llegir més »

Recíproca autonomia i fecunda col·laboració

  La festa major sol ser l’esdeveniment més important d’un poble o d’una ciutat. Es tracta d’un conjunt de celebracions per a fer memòria cada any d’un fet important de la seva història o de la seva tradició i, sovint, ... Llegir més »

Nous Cardenals

El proper dimecres 28 es celebrarà a Roma un nou Consistori en el que seran creats cinc nous cardenals: l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella; l’arquebisbe de Bamako (Mali), Jan Servo; el bisbe d’Estocolm, Mons. Anders Arborelius; el vicari ... Llegir més »

Cridats a ser comunitat

En la festa del Corpus Càritas ens convida a fixar l’atenció en la dimensió comunitària de la nostra vida. Vivim en un clima d’individualisme creixent i precisament per això és tan necessari el testimoni que és possible ser comunitat. La ... Llegir més »

Elogi de la vida contemplativa

Aquest diumenge celebrem la solemnitat de la Santíssima Trinitat, el misteri central de la fe i la vida cristiana. És el misteri de Déu en ell mateix, la font de tots els altres misteris de la fe, l’ensenyament més fonamental ... Llegir més »

Sortir caminar i sembrar sempre novament

Avui celebrem la solemnitat dela Pentecosta, la vinguda de l’Esperit Sant sobre els Apòstols i la Mare de Déu. Amb la Pentecosta comença la missió de l’Església en continuïtat amb la missió de Crist de proclamar i instaurar el Regne ... Llegir més »