Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 20)

Cartes dominicals

Avançar en el camí ecumènic

JORNADA DE FORMACIÓ

            Ens trobem en plena Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que se celebra cada any del 18 al 25 de gener i que es clou en la festa de la Conversió de Sant ... Llegir més »

Aquella trobada ecumènica a Jerusalem

JORNADA DE FORMACIÓ

Durant l’any civil que s’ha acabat s’ha celebrat l’Any de la Fe, que el Papa Benet XVI va proclamar per a tota l’Església abans de la seva renúncia. Hem viscut l’elecció del Papa Francesc i els primers mesos del seu ... Llegir més »

Pregària a una mare

JORNADA DE FORMACIÓ

No fa gaire vaig llegir en una revista de orientació cristiana, que allò que es qualificava com el “lideratge femení” constitueix un signe d’esperança als nostres dies. Déu vulgui que sigui així. Ara que acaba un any civil i dintre ... Llegir més »

Santa nit, plàcida nit

JORNADA DE FORMACIÓ

Avui celebrem el quart diumenge d’Advent. La corona d’Advent ja s’adorna amb quatre llums que simbolitzen el camí que hem anat seguint vers l’Infant nascut a Betlem.             D’aquí a tres dies celebrarem el Nadal. Siguem conscients d’aquest misteri: Déu ... Llegir més »

Escoltem els profetes!

JORNADA DE FORMACIÓ

La Paraula de Déu sempre és llum que il·lumina la nostra pobra realitat , a voltes complexa i ambigua, especialment en aquests temps  de crisi econòmica i de sofriment per a tantes persones. Vull dir que no tinc res contra ... Llegir més »

Jesucrist és el centre de la nostra fe

JORNADA DE FORMACIÓ

Enguany comencem el camí de l’Advent amb aquest dia primer de desembre. El temps d’Advent té una doble finalitat: és el temps de preparació per al Nadal, solemnitat que commemora el primer adveniment o vinguda del Fill de Déu als ... Llegir més »

Viure la fe en la comunitat de l’Església

JORNADA DE FORMACIÓ

He dedicat uns quants comentaris dominicals a l’encíclica del Papa Francesc, la primera en la història que s’ha escrit amb “quatre mans”, essent la  seva major part obra del seu antecessor. Un gest de senzillesa i d’humilitat del Papa Francesc, ... Llegir més »

El DOMUND de l’Any de la fe

JORNADA DE FORMACIÓ

Aquest tercer diumenge d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les  Missions, coneguda entre nosaltres com el DOMUND. L’Any de la Fe, a cinquanta anys de distància de l’inici del Concili Vaticà II, és un estímul perquè tota l’Església rebi ... Llegir més »

Els màrtirs, testimonis de la fe

JORNADA DE FORMACIÓ

Aquest diumenge te lloc a Tarragona la beatificació de més de cinc-cents cristians que varen donar la seva vida per Crist el segle passat a Espanya. Amb motiu de la seva beatificació, que es celebra dintre de l’Any de la ... Llegir més »