Dijous, agost 17, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 20)

Cartes dominicals

Els màrtirs, testimonis de la fe

JORNADA DE FORMACIÓ

Aquest diumenge te lloc a Tarragona la beatificació de més de cinc-cents cristians que varen donar la seva vida per Crist el segle passat a Espanya. Amb motiu de la seva beatificació, que es celebra dintre de l’Any de la ... Llegir més »

La fe, força que conforta en el sofriment

JORNADA DE FORMACIÓ

Estic dedicant alguns d’aquests comentaris dominicals a la primera encíclica del Papa Francesc titulada “La llum de la fe”. Avui vull comentar l’apartat dedicat a “la fe com a força que conforta en el sofriment” (Lumen Fidei, 56 y 57). ... Llegir més »

La fe, llum per a la vida en societat

JORNADA DE FORMACIÓ

El Papa Francesc, el passat 13 de març quan, tot just elegit pontífex, sortí al balcó central de la Basílica de Sant Pere per a presentar-se al Poble de Déu, va demanar que tots resessin pel seu antecessor i per ... Llegir més »

La fe, llum per a la família

JORNADA DE FORMACIÓ

Al qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Joan Carrera Planas, li agradava recordar que els cristians actuals necessitem una mica d’autoestima. Ho deia no pas per a fomentar la vanaglòria, sinó per a superar un cert complex d’inferioritat ... Llegir més »

Desè aniversari de la diòcesi

JORNADA DE FORMACIÓ

Un cop passat l’estiu tornem de nou a la vida ordinària i comença un nou curs que és ja el desè de la nostra diòcesi de Terrassa. Encara estem –com institució- en la infància; és a dir, en els començaments, ... Llegir més »

Un esdeveniment de gràcia a Tarragona

JORNADA DE FORMACIÓ

A Tarragona es conserva la tradició dels primers màrtirs hispans, un bisbe i dos diaques: Fructuós, Auguri i Eulogi eren els seus noms. Moriren l’any 259 a l’amfiteatre de la ciutat que era la capital de l’extensa província romana Tarraconenses. Per ... Llegir més »

Una crida al perdó i a la fidelitat

JORNADA DE FORMACIÓ

El diumenge 13 d’octubre es celebrarà a Tarragona la beatificació de 522 germans nostres en la fe que varen donar la seva vida per amor a Jesucrist, a diversos llocs d’Espanya, durant la persecució religiosa dels anys trenta del segle ... Llegir més »

Maria, Estel de l’Evangelització

JORNADA DE FORMACIÓ

El papa Francesc ha suscitat molt d’interès i simpatia pels seus fets i les seves paraules, tant entre els membres de l’Església com en persones que no senten la seva pertinença a aquesta. Personalment, he de confessar que un aspecte ... Llegir més »

El Papa Francesc i l’Any de la Fe

JORNADA DE FORMACIÓ

            En aquest comentari vull reflexionar sobre un aspecte dels fets que hem viscut els mesos passat i que es podria enunciar  d’aquesta manera:la transició exemplar entre el Papa emèrit, Benet XVI, i l’actual Papa Francesc. ... Llegir més »

Maria Assumpta, esperança de l’Església

Dijous vinent, dia 15 d’agost, celebrem la festa de l’Assumpció de la Mare de Déu en cos i ànima al cel. En aquest dia hi ha moltes localitats de la nostra terra que celebren la seva festa major.             Justament ... Llegir més »