Dijous, agost 17, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 30)

Cartes dominicals

Com mor un cristià

JORNADA DE FORMACIÓ

Començarem el mes de novembre amb dues celebracions ben tradicionals: la festa de Tots Sants, el dia 1, i la Commemoració de tots els fidels difunts, el dia 2. Aquestes dues celebracions ens posen, per una part, davant de la ... Llegir més »

Solidaritat amb els nostres missioners

JORNADA DE FORMACIÓ

      Aquest diumenge l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, coneguda entre nosaltres com el Domund. Aquest any té aquest lema: “També jo us envio”. Penso que aquest lema ens resulta ben familiar a la nostra diòcesi, perquè són les ... Llegir més »

L’esperit d’Assís, 25 anys després

JORNADA DE FORMACIÓ

     Es compleixen els vint-i-cinc anys del recordat Encontre Internacional de Pregària per la Pau, convocat pel beat Joan Pau II a la ciutat d’Assís l’octubre de 1986 i que marcà una fita en el diàleg interreligiós. Per a commemorar aquest ... Llegir més »

El carisma de la mare Anna M. Janer

JORNADA DE FORMACIÓ

      A Catalunya hem viscut aquest cap de setmana la beatificació de la Mare Anna Maria Janer i Anglarill (Cervera,1800 – Talarn,1885), celebrada ahir dissabte a la catedral de La Seu d’Urgell. El passat diumenge vaig oferir en aquesta comunicació algunes dades ... Llegir més »

Una gran cristiana de la nostra terra

JORNADA DE FORMACIÓ

      La notícia és prou coneguda: el dissabte 8 d’octubre, el cardenal Angelo Amato, en nom del Sant Pare, presidirà a la catedral de la Seu d’Urgell la beatificació de la mare Anna Maria Janer Anglarill, fundadora de l’Institut de ... Llegir més »

Un curs marcat per l’evangelització

JORNADA DE FORMACIÓ

           Quan es reprenen les activitats a les parròquies, comunitats, moviments i demés institucions eclesials, en aquesta comunicació desitjo invitar els diocesans a  realitzar allò que indica el nostre Pla Pastoral Diocesà, aprovat l’any passat i que té una vigència de tres ... Llegir més »

El nostre Seminari Menor

JORNADA DE FORMACIÓ

     El mes de setembre la vida de les institucions docents torna a la normalitat, acabat el període vacacional. Fa vàries setmanes desitjava dedicar una d’aquestes comunicacions dominicals al tema dels nostres Seminaris.      Una institució docent molt estimada per mi, i decisiva ... Llegir més »

El servei de l’Església al nostre poble

JORNADA DE FORMACIÓ

     El diumenge d’avui coincideix amb la Diada nacional de Catalunya. En aquest dia em sembla oportú recordar el principal objectiu del darrer document dels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya. Em refereixo al text titulat “Al servei del ... Llegir més »

La pastoral vocacional i els seus responsables

JORNADA DE FORMACIÓ

     La Jornada Mundial de la Joventut, els actes i les paraules del Papa ens han deixat una preocupació per a dinamitzar la pastoral juvenil i la pastoral vocacional.      A la vigília de pregària amb els sacerdots, durant els actes de clausura ... Llegir més »

La JMJ i la pastoral juvenil ordinària

JORNADA DE FORMACIÓ

Ja ha passat la Jornada Mundial de la Joventut. Ens resta ara la tasca de reflexionar sobre allò que el Sant Pare ens ha dit i treballar més per tal que l’Església, en el dia a dia, sigui més acollidora ... Llegir més »