Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 30)

Cartes dominicals

Meditació de Cap d’Any

JORNADA DE FORMACIÓ

El començament d’un nou any convida a fer una reflexió sobre aquesta realitat des del punt de vista religiós. I crec que és oportú començar l’any bo i posant la mirada en Santa Maria, la Mare del Senyor. Avui, als ... Llegir més »

Saviesa d’una tradició nadalenca

JORNADA DE FORMACIÓ

Un any més celebrem el naixement del Fill etern de Déu que es fa home per a compartir la nostra vida i alliberar-nos de tots els mals. Aquest diumenge, que coincideix amb la celebració del Nadal de Nostre Senyor Jesucrist, ... Llegir més »

Santa Maria, model de fe

JORNADA DE FORMACIÓ

En aquest quart diumenge d’Advent reflexionem sobre el gran misteri realitzat a Natzaret ara fa dos mil anys. L’evangelista Lluc, amb la seva reconeguda precisió, situa l’esdeveniment en el temps i en l’espai. “Al sisè mes Déu envià l’àngel Gabriel ... Llegir més »

Testimonis humils de Jesucrist

JORNADA DE FORMACIÓ

Joan Baptista, juntament amb el profeta Isaïes i la Verge Maria, són les tres grans figures que l’Església posa davant dels nostres ulls en el camí vers la celebració del Nadal. L’evangeli del tercer diumenge d’Advent ens presenta la resposta ... Llegir més »

La Immaculada i el temps d’Advent

JORNADA DE FORMACIÓ

S’ha dit que el temps d’Advent, amb el que hem començat un nou any cristià, és el temps marià per excel·lència. No falten bones raons per aquesta afirmació. Tot celebrant cada any el temps d’Advent, com diu el Catecisme de ... Llegir més »

Isaïes, profeta de l’esperança

JORNADA DE FORMACIÓ

Avui iniciem un nou any cristià. Celebrem el primer diumenge d’Advent, el període de quatre setmanes amb el que ens preparem per a la celebració del Naixement de nostre Senyor Jesucrist. El primer diumenge d’Advent, en la litúrgia, és profundament ... Llegir més »

L’abans i el després de la visita pastoral

JORNADA DE FORMACIÓ

La visita pastoral del bisbe a una comunitat és abans que res un gest de fraternitat. Així ho he volgut recordar en els meus escrits precedents, per anar preparant el camí. Aquesta reflexió d’avui la dedico a l’abans i al ... Llegir més »

Els actes de la visita pastoral

JORNADA DE FORMACIÓ

 Aquest diumenge del mes de novembre celebrem la Jornada de “Germanor” també anomenada Dia de l’Església Diocesana. És una invitació a sentir-nos Església diocesana, tal com queda molt ben expressat en el lema d’enguany: “La teva Església amb tu, amb ... Llegir més »

Què és la visita pastoral del bisbe?

JORNADA DE FORMACIÓ

Durant aquest curs durem a terme la visita pastoral a diverses parròquies de la nostra diòcesi. Em sembla oportú dedicar aquesta carta dominical al llarg d’algunes setmanes a aquest tema. Amb cap altra intenció que la d’ajudar-nos tots els membres ... Llegir més »

Com mor un cristià

JORNADA DE FORMACIÓ

Començarem el mes de novembre amb dues celebracions ben tradicionals: la festa de Tots Sants, el dia 1, i la Commemoració de tots els fidels difunts, el dia 2. Aquestes dues celebracions ens posen, per una part, davant de la ... Llegir més »