Dijous, agost 17, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 5)

Cartes dominicals

El bon negoci de Zaqueu

Ens estem acostant al final de l’any cristià i també al final del Jubileu que  el Papa clourà en la solemnitat de Jesucrist Rei de l’Univers, el 20 de novembre a Sant Pere del Vaticà. A les lectures d’aquests diumenges ... Llegir més »

Deixar petjada

La intervenció més vibrant del papa Francesc a la JMJ de Cracòvia va ser, sens dubte, la seva al·locució en la Vetlla de Pregària del dissabte. Ens hi trobàvem reunits amb joves de diferents parts del món, més d’un milió ... Llegir més »

Les profunditats del cor humà

Avui celebrem la Jornada Mundial de les Missions, promoguda per l’Obra Pontifícia de la Propagació de la Fe i aprovada pel papa Pius XI l’any 1926. En aquest Any Jubilar s’acompleix precisament el seu norantè aniversari. El papa Francesc, en ... Llegir més »

Guerra d’interessos

Durant el trajecte en avió que el va portar des de Roma a Cracòvia per a la Jornada Mundial de la Joventut, el papa Francesc va mantenir la seva conversa habitual amb els periodistes que l’acompanyen. Allí va oferir el ... Llegir més »

Auschwitz i Birkenau

La pràctica totalitat dels joves que han participat a la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia ha visitat el camp de concentració d’Auschwitz. Es tracta d’una visita molt recomanable per a qualsevol, i sens dubte una cita obligada per ... Llegir més »

Quan jo tenia fam no em donàreu menjar

La paràbola del ric i del pobre Llàtzer, que es llegeix en la missa d’aquest diumenge, se situa en la mateixa trajectòria que les del bon samarità i del pare misericordiós, que hem llegit no fa gaire temps. Amb tot, ... Llegir més »

II Peregrinació diocesana a Roma

El Sant Pare Francesc  ens deia a la seva Carta per a l’Any de la Misericòrdia que els fidels “estan cridats a realitzar una breu peregrinació a la Porta Santa, oberta a cada Catedral o en les esglésies establertes pel ... Llegir més »

Minories creatives

Ens trobem en un moment històric de profundes transformacions. Per citar només alguns fets, estem immersos en la globalització, en una contínua evolució cultural. Assistim a uns fluxos migratoris de naturalesa econòmica i a uns desplaçaments a causa dels conflictes ... Llegir més »

La paràbola de la misericòrdia

El Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, que dirigeix l’arquebisbe i reconegut teòleg Mons. Rino Fisichella ha publicat uns llibrets per a l’Any de la Misericòrdia. N’hi ha un dedicat a Les paràboles de la misericòrdia. En recull set, ... Llegir més »