Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 5)

Cartes dominicals

L’Observatori de la Realitat Social

El dijous dia 1 de desembre a la seu de Càritas Diocesana, a la ciutat de Sabadell, va tenir lloc la constitució i presentació de l’Observatori de la Realitat Social de Càritas Diocesana de Terrassa. Ens podem preguntar el perquè ... Llegir més »

El Nadal de Francesc d’Assís

Enguany el Nadal s’escau en diumenge i per això el temps d’Advent ha estat una mica més llarg que d’altres anys. Aquesta circumstància convida a una reflexió sobre l’any cristià o, més exactament, sobre el calendari de les festes cristianes. ... Llegir més »

Escoltar la Paraula en el silenci

L’escriptor Alvin Toffer, dels Estats Units, va encunyar en el seu llibre Future Shock el concepte sobrecàrrega informativa. Es refereix al fet de disposar d’una informació excessiva  per a prendre una decisió o per a conèixer un tema concret. Actualment ... Llegir més »

És possible una invitació a l’alegria?

Aquest tercer diumenge d’Advent s’anomena tradicionalment el diumenge “Gaudete”, és a dir, de l’alegria perquè “gaudete” és l’imperatiu del verb llatí “gaudere”, o sigui, sentir goig. El cant d’entrada de la Missa començava en llatí amb aquesta paraula. És, doncs,  ... Llegir més »

El clima nadalenc en l’actual ciutat secular

El temps d’Advent  és una crida a fer reviure l’esperança. L’Advent ens convida a viure amb l’esperança certa que és Déu el qui portarà les aspiracions humanes a plenitud. Per Advent contemplem com Déu és el protagonista de la història. ... Llegir més »

La paraula cristiana i l’Advent

Enguany el dia de Nadal s’escaurà en diumenge i tenint present que el temps d’Advent comprèn les quatre setmanes anteriors a la festa del Naixement del Senyor, això vol dir que l’Advent d’aquest any serà el més llarg possible, és  ... Llegir més »

Tres nous preveres al final de l’Any Sant

L’Any Sant de la Misericòrdia arriba al seu terme. Amb l’any litúrgic acaba també l’any jubilar. Així ho va preveure el papa Francesc quan el va proclamar. Començà el 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció i es clou ... Llegir més »

Germanor i APASOMI

Un any més celebrem el Dia de l’Església Diocesana, conegut entre nosaltres com la Diada de Germanor. Avui recordem que l’Església participa de la missió de Jesús, per mitjà del ministeri de la paraula, la celebració dels misteris de la ... Llegir més »

El bon negoci de Zaqueu

Ens estem acostant al final de l’any cristià i també al final del Jubileu que  el Papa clourà en la solemnitat de Jesucrist Rei de l’Univers, el 20 de novembre a Sant Pere del Vaticà. A les lectures d’aquests diumenges ... Llegir més »