Dijous, octubre 19, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 66)

Cartes dominicals

L’ESGLÉSIA ESTÀ AL SERVEI DEL POBLE

El nostre bisbat arriba per primera vegada a la Jornada de Germanor, que celebrem en aquest segon diumenge de novembre. L’Església catòlica celebra diverses jornades al llarg de l’any, però només avui fa una jornada destinada a subvenir les necessitats ... Llegir més »

PERE TARRÉS, UN MODEL PER AL NOSTRE TEMPS

Des del passat 5 de setembre, desitjava fermament celebrar una eucaristia d’acció de gràcies a Déu per la beatificació del Dr. Pere Tarrés. Un model de vida certament actual i molt proper a nosaltres, molt de casa nostra. Nasqué a ... Llegir més »

DIES PER AL RECORD I PER A L’ESPERANÇA

Aquests propers dies –amb la festa de Tots Sants i la commemoració de Tots els Fidels Difunts- són dates que tenen una àmplia ressonància popular i que creen un ambient impregnat de sentiment religiós. Són dies per al record, en ... Llegir més »

REPTES DE LA IMMIGRACIÓ (i 3)

La setmana passada acabàvem la carta dient que el repte de la immigració pot ser i hauria de ser una ocasió de creixement i que inexorablement ens aboca a diferents perspectives de diàleg: el diàleg dels fets, de la solidaritat, ... Llegir més »

REPTES DE LA IMMIGRACIÓ (2)

El fenomen migratori s’ha d’entendre des d’un context internacional de globalització, en el marc d’un liberalisme incontrolat que provoca cada vegada més diferència entre països pobres i rics. Els primers disposen de capitals i tecnologia per controlar i gaudir dels ... Llegir més »

EL REPTE DE LA IMMIGRACIÓ (1)

A la paràbola del judici final (cf. Mateu, 25), el jutge recita una sèrie d’obres d’amor amb relació al proïsme, el proïsme necessitat. Una d’aquestes obres d’amor és acollir l’estranger. En el món oriental precristià era molt important l’hospitalitat, i ... Llegir més »

EL MISSATGE DEL DR. PERE TARRÉS

Aquest mes de setembre hem viscut un esdeveniment que ha estat un motiu de goig per a tota l’Església catalana: la beatificació del Dr. Pere Tarrés i Claret, una figura molt estimada a casa nostra, com ho demostra el fet ... Llegir més »

UNA CASA I UNA ESCOLA DE COMUNIÓ

En la nostra motxilla per al camí d’aquest nou curs, com a diòcesi nova que som, tenim necessitat de portar-hi una bona dosi d’esperit de comunió. Dit més humanament, i citant al gran Blaise Pascal, diria que necessitem “esperit de ... Llegir més »