Dissabte, novembre 18, 2017
Fulls dominicals del Bisbat de Terrassa
Inici > Diòcesi > Bisbe > Cartes dominicals (pàgina 67)

Cartes dominicals

REPTES DE LA IMMIGRACIÓ (2)

El fenomen migratori s’ha d’entendre des d’un context internacional de globalització, en el marc d’un liberalisme incontrolat que provoca cada vegada més diferència entre països pobres i rics. Els primers disposen de capitals i tecnologia per controlar i gaudir dels ... Llegir més »

EL REPTE DE LA IMMIGRACIÓ (1)

A la paràbola del judici final (cf. Mateu, 25), el jutge recita una sèrie d’obres d’amor amb relació al proïsme, el proïsme necessitat. Una d’aquestes obres d’amor és acollir l’estranger. En el món oriental precristià era molt important l’hospitalitat, i ... Llegir més »

EL MISSATGE DEL DR. PERE TARRÉS

Aquest mes de setembre hem viscut un esdeveniment que ha estat un motiu de goig per a tota l’Església catalana: la beatificació del Dr. Pere Tarrés i Claret, una figura molt estimada a casa nostra, com ho demostra el fet ... Llegir més »

UNA CASA I UNA ESCOLA DE COMUNIÓ

En la nostra motxilla per al camí d’aquest nou curs, com a diòcesi nova que som, tenim necessitat de portar-hi una bona dosi d’esperit de comunió. Dit més humanament, i citant al gran Blaise Pascal, diria que necessitem “esperit de ... Llegir més »

LA GRÀCIA DELS ORÍGENS

Es diu sovint que hi ha una gràcia dels orígens. Jo demano aquesta gràcia per a les dues diòcesis més joves de Catalunya. i ho demano especialment durant aquest primer curs de camí pastoral. En el moment de recordar que ... Llegir més »

TAMBÉ ENMIG DE LA NIT CREIX L’HERBA

En aquests escrits setmanals previs a l’inici del curs pastoral -el nostre primer curs com a diòcesi- voldria repassar alguns factors que ens poden ajudar en aquesta primera etapa del nostre camí com a Església particular. Elements que són com ... Llegir més »

UN CAMÍ QUE ALTRES JA VAREN FER

La nostra diòcesi de Terrassa tot just comença la seva vida, però no podem pas dir de cap manera que comenci de zero. De fet, cap Església local no comença de zero, perquè, quan neix una Església particular –o un ... Llegir més »

LA MARE DE DÉU EN EL NOSTRE CAMÍ

El Sant Pare visita aquests dies el santuari de Lorda –Lourdes-, i d’aquesta manera honora la figura de Maria en el camí dels cristians i de tots els homes i les dones del món, en aquesta solemnitat mariana del mes ... Llegir més »

EL PELEGRINATGE EUROPEU DE JOVES A COMPOSTEL•LA

Els joves no podien faltar a l’actual Any Sant compostel•là, que se celebra tots els anys que la festa de l’Apòstol Sant Jaume s’escau en diumenge, com aquest any. Escric aquestes ratlles pensant en tots els cristians, però d’una manera ... Llegir més »

TEMPS DE VACANCES.

Sempre m’ha impressionat un text de la Bíblia anomenat Cohèlet, nom hebreu que de vegades es tradueix per Eclesiastès, que diu així: “Tot té el seu moment, sota el cel hi ha un temps per a cada cosa. Hi ha ... Llegir més »