Dimecres, gener 23, 2019
  • Català
  • Español
Inici > Campanyes > TOTHOM MEREIX UNA LLAR. AQUEST NADAL, SIGUES PART DE LA SOLUCIÓ CONTRA LA POBRESA
TOTHOM MEREIX UNA LLAR. AQUEST NADAL, SIGUES PART DE LA SOLUCIÓ CONTRA LA POBRESA

TOTHOM MEREIX UNA LLAR. AQUEST NADAL, SIGUES PART DE LA SOLUCIÓ CONTRA LA POBRESA

  • Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya es coordinen per segon any consecutiu per fer arribar un missatge d’esperança a tota la població catalana.
  • Durant el 2017, Càritas ha atès 321.287 persones a Catalunya. Més d’un 30% de les famílies i persones soles ateses no compten amb una llar adequada, assequible i segura.
  • La campanya de Nadal va iniciar-se el 26 de novembre, i finalitzarà el 6 de gener.

Càritas Diocesana de Terrassa, 3 de desembre de 2018,

Aquesta setmana, les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat la campanya de Nadal. Per segon any consecutiu i sota el lema “Sigues part de la solució contra la pobresa”, les Càritas ubicades en territori català han unit forces per fer arribar un missatge d’esperança, on es convida a tothom a ser part de la solució dels problemes que pateixen les persones més vulnerables de la nostra societat.

La missió de Càritas és acollir i acompanyar les persones que més ho necessiten, i amb el suport de gairebé 16.000 particulars i més de 1.700 empreses, sumada a la feina dels més de 500 professionals i 13.000 voluntaris/es, Càritas ha pogut atendre a 321.287 persones a Catalunya durant l’any 2017. Gràcies a tots ells, la missió de Càritas és possible.

Amb tot, els problemes socials continuen ben presents en el nostra dia a dia, i aquest Nadal la campanya de Càritas vol centrar-se en una problemàtica
estructural amb caràcter d’urgència: l’habitatge. Nadal és un temps que porta a la memòria l’escalfor de la llar que protegeix del fred del carrer, les trobades al voltant d’una taula compartint els darrers moments de l’any i els bons desitjos per al que comença.

Aquests records, que ens semblen tan quotidians, no els han pogut gaudir més d’un 30% de les famílies i persones soles que Càritas ha atès durant l’any 2017. Les persones que viuen aquesta situació no compten amb una llar adequada, assequible i segura. Malgrat aquestes dificultats, des de Càritas es treballa amb el convenciment que tothom mereix una llar on construir els seus records vitals, on sentir-se protegit i on recuperar forces per començar un nou dia. Una llar on somiar el projecte vital.

“Tenim un gran repte com a societat, però estem convençuts que amb l’ajuda de la ciutadania serem capaços de retornar els records de Nadal a aquestes persones. Perquè tothom mereix una llar” ha afirmat Francesc Roig, President de Càritas Catalunya.

La campanya de Nadal va iniciar-se el dilluns 26 de novembre i finalitzarà el 6 de gener,
tenint com a punt central la col·lecta a les parròquies que a la diòcesi de Terrassa es
durà a terme per Nadal.
Aquest Nadal, fes-te de Càritas i sigues part de la solució contra la pobresa.
Per a més informació entra a la web: www.festedecaritas.cat