Dimecres, gener 23, 2019
  • Català
  • Español
Inici > Notícies > Comunicat del Bisbat de Terrassa
logo Bisbat de Terrassa

Comunicat del Bisbat de Terrassa

El Bisbat de Terrassa fa la següent comunicació:

El Rvd. Esteve SANZ PÉREZ, prevere jubilat incardinat a la diòcesi de Terrassa des de l’any 2004, ha estat acusat a Beauvais (França) per un presumpte delicte contra el sisè manament comès entre 1974 i 1977 en aquella diòcesi, en la que estava incardinat i on exercia el seu ministeri pastoral.

En aplicació de la normativa canònica i dels protocols vigents sobre aquests delictes, la Congregació competent de la Santa Seu ha disposat que la diòcesi de Terrassa coordini una investigació principalment per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en el seu cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat.

D’acord amb la moral i amb la disciplina de l’Església i en particular obediència filial a les recents indicacions pastorals del Papa Francesc, la diòcesi de Terrassa manifesta la seva més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue.

Fem nostre el sofriment de qui se sent víctima, li demanem d’entrada perdó i li oferim la pregària i l’afecte maternal de l’Església, sol·lícita de la reparació del dany moral i espiritual que hagués estat causat i compromesa en tot moment amb la veritat i la justícia.

També manifestem la nostra total disposició a col·laborar amb l’Administració de Justícia en tot el que sigui necessari per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat.


Terrassa, 5 gener 2019